Friday, September 17, 2010



classic photo : credit to broKhalied

SELAMAT MENYAMBUT HARI MALAYSIA lah!



member (8/9/2010 10:29:35 PM): ape khabar malaysia?
hajar (8/9/2010 10:30:03 PM): malaysia spt biasa,,baik2
member (8/9/2010 10:30:28 PM): semakin liberal?
hajar (8/9/2010 10:30:38 PM): sangat
member (8/9/2010 10:30:40 PM): semakin aktif pluralisasi?
hajar (8/9/2010 10:30:50 PM): seakan
member (8/9/2010 10:32:52 PM): then? langkah anda?
hajar (8/9/2010 10:32:56 PM): wow, soalan cepumas!


HEH!


"what i believe" & "islamic ethics and liberation" by bro tariq Ramadan.
(tolong carikan untuk saya boleh?)

Posted by : H A J A R at 1:10 AM
Categories: store of

 

6 comment[s]:

cahayalembut said...

suka la tulisan nti... cepat la buat buku... hehe.
err, buku2 tu boleh cari kat library kot? kalau tak kat usim, kat ukm, or national library... kalau takde juga, errmm... -_-' (oh, tanah airku!)

tok pulai chondong said...

hey....itu tajuk presentation beliau semasa berkunjung ke UIA 2 bulan lepas...ana sempat menghadiri mendengar ucapan dr Prof Tareq.. Nota yg sempat sy tulis mencecah 12 muka surat, tapi tak sempat utk di notakan dlm blog...boleh la bincang ...

Perantau said...

Bismillah.
ana rasa kuatnya gelombang liberal dan pluralisme adalah disebabkan lemahnya gelombang ideologi islam. tidak boleh tidak ummat islam malaysia memerlukan satu ideologi waqi'e yang lebih kuat untuk melawan gelombang thaghut ini, kerana lemahnya islam adalah kerana kita.

so kalau nak ummah menjadi hebat, kita perlulah menjadi lebih hebat.

jom! sama-samaa kita mencari fikrah yang hebat dan jelas itu secara 100%. Insyallah sama-sama kita^_^

H A J A R said...

kawan2,

ada siapa-siapa boleh dapatkan saya kedua-dua buku tersebut dulu? i need to read it first, then bru otak ni boleh berfungsi dengan adil dan jelas. jzkk-

Perantau said...

boleh try pesan dekat orang UK tlg belikan, then passing through FedEx.
"dimana ade kemahuan disitu ade jalan"

H A J A R said...

pheww!
[tercabar kot]

btw,jzkk tunujukkan "jalan".

Related Posts with Thumbnails
 
>